Каталог товарів
Інтернет-магазин українських сувенірів і подарунків ручної роботи - Souvenir.com.ua

Що таке льон?


Споживчі властивості льону настільки високі, що порівняння з іншими натуральними волокнами завжди лише на його користь. Лляні тканини краще, ніж бавовняні, вбирають вологу і швидше висихають. Льон є хорошим провідником тепла і містить дуже високоорганізовану целюлозу, що забезпечує високу міцність (розривні навантаження льняних тканин в 2 рази більше бавовняних), стійкість до стирання (цей показник в 3,5 рази вище, ніж у бавовняних тканин), стійкість до кислотного гідролізу і теплостійкість. Лляне полотно менше забруднюється, його потрібно рідше прати, що підвищує термін його служби. В процесі носіння і прань, на відміну від бавовняного полотна, воно не жовтіє, а зберігає свіжість і білизну.

Дослідження Міністерства охорони здоров'я Республіки Білорусь показали, що висока гігієнічність, міцність, комфорт виробів із лляних тканин, сприяють більш інтенсивному кровообігу, стимулюванню організму і зменшенню його стомлюваності. Медики вважають, що льон сприяє зниженню простудних захворювань.

Унікальні властивості лляних тканин: гладкість, помірна жорсткість, здатність вбирати крапельну вологу з дотичної з ним поверхні, мінімальна електрізуемость, мала прилипаемость створюють в людини приємні відчуття при соприкасаемости його шкіри з лляною тканиною. Достатня повітронепроникність, гігроскопічність і вологоємність забезпечують швидке видалення тепла і вологи з тіла людини.

Вченими доведено, що кожна річ, кожен матеріал має свою енергетику. Льон, мабуть, володіє найсильнішою енергетикою з усіх матеріалів. Він пробуджує в людині почуття спокійної зосередженості, глибокодумність і розміреність. Психотерапевти переконані, що лляні волокна оберігають людину від депресій, неврозів, психічних розладів. Тому льон актуальний саме зараз, у часи постійних стресів.

До речі, лляна пряжа — прекрасний фільтруючий матеріал, який рятує не тільки від хімічно агресивного середовища, шумів, пилу, радіації, але і від душевних подразників. Волокно як губка вбирає в себе весь негатив, який оточує нас в умовах великого міста, не даючи йому можливості дістатися до людини. Саме тому в індустріальних країнах з високим рівнем пошкодження нервової системи так цінується льон. Купуючи річ з цього матеріалу, людина набуває не тільки якісний одяг, але і своєрідний щит від зовнішніх подразників. Людям шкідливих професій лікарі всього світу настійно рекомендують носити саме лляний одяг, прикрашати свій будинок лляними простирадлами, скатертинами, фіранками.

В усьому світі вже давно зрозуміли, що екологічно чистий одяг з льону, завдяки його унікальним властивостям, корисний для здоров'я людини. Тому натуральні волокна стали наймоднішими у виробах високої якості.
 

В нашому магазині «Магазин однієї вулиці» Ви можете недорогі свічники купити , а так само, недорогі сувеніри інтернет магазин souvenir.com.ua надає величезний вибір товарів ручної роботи таких как шкатулки з дереваключниця для ключів і багато іншого. Ви можете купити наші сувеніри та подарунки в багатьох містах України, наприклад в місті Полтава і вибрати у нас що-небудь з українського Текстилю: рушники українськи, а також блузи вишиванки і багато іншого. Будемо раді представити Вам подарунки ручної роботи для жінок на сайті souvenir.com.ua