Каталог товарів
Інтернет-магазин українських сувенірів і подарунків ручної роботи - Souvenir.com.ua

День фірми

 

Історія свята

Визначити точну дату і історію виникнення цього свята не надається можливим. Хто може з повною упевненістю сказати, яка людина першим вирішив відзначити першу річницю існування своєї справи, фірми, організації і т. д. і т. п.? Так і традиції святкування у кожної компанії свої. Одні воліють всім колективом відправитися в ресторан, інші – що називається, не відходячи від каси, тобто на робочому місці, випити за процвітання своєї улюбленої фірми. Чудову традицію, наприклад, підтримує одна корпорація, яка впродовж 10 років свій день народження відзначає на теплоході. У призначений час всі співробітники збираються великою і дружною компанією і відправляються в подорож по Волзі, під час якого їх чекають веселі жарти та розіграші, призи, музика, танці , звісно, фуршет. І кожен раз сценарій заходу відрізняється від попереднього, тому свято запам'ятовується надовго і не перетворюється, як це часто буває, в нудні посиденьки за столом. Або інший приклад: всі співробітники одного з салонів краси нашого міста з нетерпінням чекають весняного тепла, коли можна буде всім місці вибратися в ліс. Природно, що директор салону заздалегідь піклується про те, щоб похід пройшов на найвищому рівні і дав заряд бадьорості і гарного настрою всім працівникам якщо не на рік, то на довгий час. Крім того, і самі співробітники не вдаряють в бруд обличчям, готуються до цього дня, придумуючи різні конкурси та жартівливі завдання одне для одного.

Запитаєте, навіщо все це потрібно? А потім, щоб колектив був таким не тільки на папері, але й на ділі. Адже об'єднує не тільки спільна робота, але і відпочинок. У неформальній обстановці з'являється прекрасна можливість краще пізнати своїх колег, налагодити стосунки з тими, з ким важко спілкуватися в робочі будні. Адже не секрет, що доброзичлива атмосфера на робочому місці благотворно позначається на якості роботи. І хороші керівники це чудово розуміють, тому всіляко підтримують традицію святкування дня фірми, а хороші співробітники своїм ентузіазмом підтримують їх у цьому.

Поради по проведенню

Найчастіше, коли мова заходить про підготовку даного заходу, навколишні пропонують влаштувати звичайні посиденьки з розповідями про те, «як все починалося», хто стояв біля витоків і т. п. Після чого негайно можна почути важке зітхання: мовляв, знову чекає нудний вечір, на якому розповіді про «ветеранів праці» плавно перейдуть у стандартне гуляння, на якому про причини свята напевно забудуть. Абсолютно з цим погоджуюсь: це не свято, а його повний крах, провал. Яким же чином можна його прикрасити і зробити більш цікавим і сучасним? Розглянемо все по порядку.

Свята фірм, як правило, протікають по одному і тому ж сценарію. По-перше, офіційна частина, коли слово надається голові фірми, по-друге, неофіційна частина, в якій повинні бути задіяні абсолютно всі співробітники, що дозволить не лише об'єднати всіх учасників, але і зробити захід веселим, пізнавальним, наповненим жартами і сміхом.
Не обійтися при підготовці цього свята і без подарунків, як заохочувальних – за перемогу в конкурсі, так і призначених тільки для певних працівників. Наприклад, керівництво фірми заздалегідь визначає кілька номінацій: самий кращий працівник цього року; сама красива і чарівна дівчина на фірмі; той, хто ні коли не спізнюється на роботу; той, хто йде з роботи пізніше за всіх, і т. д. Природно, номінанти повинні отримати якісь призи, а якщо і не призи, то хоча б почесні грамоти.

Вибір призів досить складний – це і зрозуміло, адже не так просто підібрати щось, щоб підходило всім і хоч якось в'язалося з загальною темою свята. Тут потрібно придумати щось оригінальне. На щастя, сучасна промисловість пропонує безліч варіантів для не дуже дорогих, але кумедних презентів. Бажано, щоб всі подарунки були приблизно одного і того ж рівня», тоді ні кому не буде прикро.

Крім подарунків, для заходу буде і потрібна ще й стінгазету або виставка, що дозволяє перейнятися атмосферою свята. Якщо ви вирішили створити стінгазету, то для неї потрібні фотографії усіх працівників, а також папір, пензлі, фарби, ножиці, клей, олівці. Пропонуємо вам створити трохи незвичайну стінгазету, що представляє собою давно знайому гру «Плутанина». Для цього біля фотографії кожного співробітника потрібно спорудити по невеликому кишені, а де-небудь внизу розташувати будь-які дрібні предмети, що належать співробітникам. Таким чином, при вигляді такої газети кожному з присутніх обов'язково захочеться відшукати загублену напередодні ручку або ластик і помістити його в кишеньку, що знаходиться під власною фотокарткою. Центром такої газети має стати загальне фото всіх співробітників.

Виставки, як ви здогадуєтеся, бувають різними. У ваших інтересах придумати щось оригінальне. Так, дуже цікаво може виглядати стенд з репродукціями відомих картин, на які наклеєні додаткові деталі, наприклад силуети всіх працівників фірми.

У нас в магазині «Магазин однієї вулиці» Ви можете ключниця настінна купити Україна, крім того, недорогі сувеніри інтернет магазин souvenir.com.ua радий запропонувати безліч подарунків ручної роботи таких как шкатулка ручної роботиобереги України і багато іншого. Ви можете купити наші сувеніри та подарунки в багатьох містах України, наприклад в місті Вінниця і вибрати у нас що-небудь з українського Текстилю: рушник, а також штучний голови квітів і багато іншого. Будемо раді представити Вам дерев'яні сувеніри в магазині souvenir.com.ua