Каталог товарів
Інтернет-магазин українських сувенірів і подарунків ручної роботи - Souvenir.com.ua


Обереги. Як вберегти ваш дім від злих сил

Придбавши нову квартиру, Вам необхідно задуматися про безпеку вашого житла, і вжити заходів для усунення негативних енергій, які могли залишитися від старих мешканців і т. д.

«Що потрібно врахувати при покупці квартири»:


Вам слід враховувати хрестоподібні вертикалі і горизонталі квартири. Вам потрібно продумати, між ким і ким розташована квартира. Хто живе на верхніх поверхах? І якщо там живе сім'я, яка любить спиртне, то ви розумієте, що вся п'яна енергетика верхньої квартири буде осідати і проникати до вас через думки.
Потрібно врахувати, хто живе знизу, під вашою квартирою. Якщо там живе неблагополучна сім'я, то вночі, коли ви відпочиваєте, вам буде підніматися знизу легка енергія, але одночасно з нею важкі енергії будуть проходити вниз. Яка якість легкої енергії знедолених людей? Не хворіє хтось там захворюванням, яке вже стало звичним, і людина цей перестав з ними боротися і мріє про легку смерть? Потрібно врахувати, хто живе ліворуч, хто праворуч. По лініях цього перехрестя, енергії також будуть змішуватися, і якщо ваші сусіди не дуже благополучні, то, звичайно ж, квартиру найкраще захистити по периметру.
«Трави - обереги»:
В старовину, в кути квартир вставлялися вербні гілочки, освячені в церквах.
Можна використовувати гілочки ялівцю, вставлені під плінтус, попередньо наговоренные.
Ялівець у стародавніх предків русичів вважався живим деревом. Помічено, якщо гілочка ялівцю вже висохла і її потерти в руках, через деякий час вона знову почне пахнути. Ялівець вважався живим деревом, оберегом, сполучною нас з Вищими зберігачами. Вставивши гілочки ялівцю в кожен кут своєї квартири і тим самим, відокремивши себе від неблагополучних сусідів, ми захистимо простір нашої квартири від проникнення чужих енергій, а також збережемо простору своїх квартир від витоку енергії до сусідів. Ялівець є одним з найсильніших оберегів. Для того щоб заздрість, якщо вона є у сусідів, не розтягували вашу благополучну енергетику і у вашу квартиру не проникав пристріт, щоб у вашому домі було щасливе простір, необхідно виконувати низку енергетичних дій.
«Енергетичні обряди - обереги»:
1. Щоб принести щастя свого будинку, необхідно періодично входити в кожну кімнату з буханцем хліба і наповненою сільницею. Це називається подарунок вдома. 2. Рекомендується 2-3 рази на місяць купувати гарячий хліб і обносити їм всі кімнати. Або пекти пироги, булочки, наповнюючи будинок ароматами випічки. Запах гарячого хліба або борошняних виробів впливає на людину як антидепресант або антистрессор, активує енергію щастя. До речі, кваша і смачне тісто виходять тільки у добрих і спокійних жінок, що говорить про їх позитивної енергетики.
3. Якщо ви будете періодично в повний місяць, а не даремно повний місяць вважається періодом, коли неврівноважені люди починають "біситися", залишати в кожній кімнаті по невеликий щіпці солі, а потім вимітати її віником, то сіль буде вбирати просочилися до вас елементи чужорідної сусідської енергії.
4. Також у давнину біля вхідних дверей завжди був укріплений зламаний серп або ніж старий, який ніс обереговое значення і не впускав до оселі людей зі злими думками. 5. Рекомендується мати в будинку по букету полину, яка зібрана в дні літнього сонцестояння. Чому полин є оберегом? У містичних віруваннях давніх русичів полин охороняє від 99 злий і вважається оберегом від вампіризму, заздрості і пристріту.
6. У спальні, крім ялівцю, добре тримати букет висохлої валеріани, тому що вважається, що в висохлих гілках валеріани живуть духи здравниці. Вони вивільняються у щасливих квартирах і стають мешканцями цих квартир такими ж, як члени вашої родини. Оскільки духи-здравники дають здоров'я, у вашій родині оселиться здорове якісне енергетичне стан. Хвороби будуть дуже рідкісними гостями у ваших близьких і у вас, здравниці виженуть всіх "лихоманок".

Пам'ятайте, ваша квартира повинна бути захищена елементами, які закривають її від негативних сил.

Місця в будинку володіють магічними властивостями:


Таким елементом є дах, а в квартирах - стелю і стіни.
Елементами, що відкривають будинок і забезпечують зв'язок із зовнішнім світом, є двері і вікна. Їх слід захистити ялівцевими гілками або попелом перепаленої полину, розсипавши його невеликими порціями під кожне вікно і на порозі вхідних дверей.
Особливо значущий поріг вашої квартири, через який ви контактуєте з "чужим" простором. При захисті будинку існують певні заборони, що стосуються порога і вхідних дверей.
Особлива увага приділяється окроплення двері святої або заговоренной водою, "закрещивание" порогу і одвірка.
Для того, щоб в будинок не проникали всілякі лиха, хвороби, нечиста сила, над дверима з внутрішньої сторони будинку (квартири) встромляли різні обереги, колючі рослини, наприклад гілочку акації чи будяка.
Для цієї ж мети встромляли гільце з шишками лопуха. Або ріжучі та колючі знаряддя - шило, ніж або уламок дзеркала.
Для захисту від пристріту недоброзичливців, в одвірок встромляли гілки ялини, ліщини або головешки від багаття, спаленого в святочну тиждень.
Під стелею квартири або будинку зміцнювався освячений шматочок хліба або освячений остиглий вуглик на ялинових гілках. По кутах будинку розкладали освячені трави, ладан або малювали молоком невеликі хрестики, щоб у домі не оселилася нечиста сила.
Молочне "закрещивание" підходить для тих квартир, де біда вже оселилася і керує мешканцями будинку.
Від хвороб обмивали притолоки і косяки вхідних дверей, окропляли їх Богоявленською водою, мазали пороги будинку попелом, розведеним на живій воді, принесеної з священного джерела або взятий в священні дні в церквах.
Проти нечистої сили встромляли шило в двері або велику голку, клали на порогеметлу або прибивали на поріг або косяк знайдену підкову.
Поріг - не тільки частині дверей вашу квартиру, але ще і якийсь вид енергетики, яка відділяє вас від навколишнього світу. Він захищає від злого ока і заздрості, від псування, якщо прийняти відповідні заходи.
Є прикмети, пов'язані з порогом хати: на порозі не стоять, не розмовляють. Ви або виходьте самі за поріг, або впускаеете гостя в квартиру. У будь-якому випадку, на порозі не стійте. Інакше застоите йде в будинок благополуччя. Через поріг не передають ніяких предметів.
Над порогом завжди повинні бути обереги. У старовину встромляли різні гострі предмети (див. вище). Не хочете привертати до оберегом стороннє увагу, додайте гілочку будяка, або повісьте червоний пекучий перчик. Можна з цих предметів зробити красиву "мозаїку" для оздоблення квартири, щоб ніхто не запитував: "а навіщо це у вас над дверима якісь колючки?" Над дверима вішають молоду свіжу гілку осики, де вона висихає, корінь полину, або звичайний чорний тополя, має такі ж оберегові властивості як та осика.

Обереги для вашого будинку - прості предмети


У вашому будинку, в господарстві всі володіє особливою, таємничою силою.

І ця сила може служити вам вірою і правдою. Ось тільки треба знати, як її використовувати собі на благо.

Візьмемо, наприклад, віник або волоть. Наші предки вважали віник і мітлу самими що ні на є дієвими "предметами сили", оберегами. З їх допомогою оберігали свій дім від негативної енергії: мітлу ставили перед дверима будинку ручкою вниз або обходили будинок, розмахуючи мітлою, і приказували...

Що засуджували? Та все, що так чи інакше могло прогнати геть біду. Стоїть біля колиски віник теж вважався оберегом; їм захищали сад і город від комах і гризунів, обходячи свою землю посолонь (але сонцю, за годинниковою стрілкою) і розмахуючи старим віником від себе. Його встромляли в грядки з посадками часнику, огірків чи капусти для захисту від псування і стихійного лиха. Вся псування або пристріт повинні були перейти на цей дивний і безневинний предмет. А за небажаним гостем досі "замітає слід" віником, щоб більше не з'являвся на поріг будинку.
Вам не пропонується вішати на стінку залишки старого віника.
Можливо, ви бачили в продажу у нас, маленькі декоративні вінички з усякими ліпними зображеннями. Придбайте такий, не пошкодуєте. Звичайно, це буде не "неодмінна захист від злих духів і шкідливих відьом", а радше символ благополуччя вашого будинку, а в якійсь мірі і його охорона. Декоративний віничок на стіні може: давати господині силу впоратися з неприємностями і прикрими обставинами, посилювати прагнення зберігати свій дім чистим в прямому і переносному сенсі.

Вас бентежать у вашому будинку горщики? Старомодно? Даремно ви так думаєте. Може здатися дивним, але глиняний горщик (глечик) - один з найдревніших оберегів. Його наділяли майже усіма людськими якостями: виглядає він як голова (є вислів: "Голова як порожній горщик"), і носик у нього є, і шийку, і ручка; були в нього і народження (створення), і смерть (розбивання). За біблійною версією, як людина, так і горщик були створені з "пороху земного", з глини. У дореволюційній Росії навіть розрізняли горщики із статевої приналежності ("горщик" або "горшица"), в залежності від звуку при постукуванні по ньому. До речі, в "горшице" варилася їжа краще. Так що простукивайте час від часу вашу глиняний посуд.

Наші предки використовували горщики як обереги. Всім відомі городні опудала з горщиками на тому місці, де повинна бути голова, не стільки служили інструментом для відлякування птахів (вони звикають і з великим задоволенням сідають на новий сідало), скільки були оберегами від злих сил і пристріту.
«Дзеркало – оберіг»:

Є у вас в хаті дзеркала? От і добре, тому що це - межа між земним світом і потойбічним. Наприклад, у сновидній практиці через дзеркало в усвідомленому сновидінні можна потрапити в інший сон (чи в інше місце). Тому розбите дзеркало віщує, за прикметою, нещастя: порушується межа між реальністю і нереальністю. Не радять дивитися в дзеркало вночі й під час грози.
Чим дзеркало може допомогти вашому будинку, як розкриє його таємні сили? Воно має здатність відображати, а значить, і відвертати небезпеку, тобто дзеркало є оберегом. Раніше дзеркальце вішали над дверима будинку і навіть клали в колиску немовляти, а жінки носили його з собою в якості оберега. Ось для чого в дамській сумочці повинно бути дзеркальце, а ви що думали - просто пудрити носик? Як "працює" дзеркало на нинішнє сучасне житло? На зеркальцах малюють ті чи інші охоронні знаки і вішають (або приклеюють) на кордоні охоронюваного будинку і зовнішнього світу. Іноді знаки наносять на дзеркала, що висять всередині будинку.

«Вікна і пороги» в будинку:
Зверніть увагу на свої вікна і поріг. Це - природні межі будинку, обжитий, тільки вашого простору. Вихід за їх межі раніше символізував відхід в чужий світ. Відкрию старий секрет наших предків. Хочете спати спокійно? Тоді робіть, як вони. Двері та вікна будинків "закрещивали" на ніч: православні їх перекрещивали трьома перстами правої руки справа наліво, долонею правої руки зліва направо - католики і протестанти. Це вважалося "запечатуванням" проходу між світами.
Вставляючи в будинку дверну раму, наші предки закрещивали її сокирою. Звичай гарний і зараз, але для ненав'язливого використання. А те, що може бути жахливіше надміру богомольного людини, перекрещивающего все, що рухається?

Досі існують уявлення про те, що не можна вітатися через поріг, розмовляти через поріг і вставати на нього, сидіти на порозі (інакше захворієте). І тут навіть не в містиці справу.
Сидячи на порозі, людина тримає двері відкритими і виявляється на протязі. До того ж поріг розташований близько до землі, до вогкості, що теж провокує захворювання.
На вікно ставили підношення для предків - млинці або склянку з водою і рушник, щоб душа могла прийти, вмитися, витертися і поїсти.

* - При підготовці матеріалу використана інформація з книг:
Міллер Олена, Міллер Михайло - Виправляємо карму за допомогою амулетів і талісманів
Марина Кримова - Вам допоможе домовик
Скотт Каннінгем - Підручник по чаклунству
Лузін В. П. - Зберігає мене мій талісман?
Віра Склярова - Амулети і талісмани
Олександр Морок, Ксенія Разумовська - Талісмани, амулети, обереги

В нашому магазині Ви маєте можливість віночок купити , а так само, магазин сувенірів Київ souvenir.com.ua радий запропонувати безліч товарів ручної роботи таких как слов'янський оберігнедорогі свічники і багато іншого. Ви можете купити наші сувеніри та подарунки в багатьох містах України, наприклад в місті Луганськ і вибрати у нас що-небудь з українського Текстилю: скатертина з льону, а також ляльки в українських національних костюмах і багато іншого. Будемо раді представити Вам хенд мейд подарунки в магазині souvenir.com.ua