Каталог товарів
Інтернет-магазин українських сувенірів і подарунків ручної роботи - Souvenir.com.ua

Весілля по-американськи

 

Ті, хто стикався з проблемою підготовки до весілля, знають, як важкі всі ці приготування і як багато треба встигнути зробити за короткий термін. А як же відчувала себе наречена 100 років тому? «Ну звичайно, тоді все було простіше», - скажете ви. І так, і ні. В кінці XIX ст. ніяких спеціальних магазинів для наречених, весільних журналів або консультантів не було. Не було такого широкого вибору обручок, весільні пирогів, весільних букетів, музики.

Весільну сукню шили зазвичай або місцева швачка, або мати нареченої. Наречені з заможних родин могли собі дозволити замовити весільну сукню в Європі. Весільний пиріг пекли вдома, а букет нареченої складали з садових квітів улюблена тітка або кузен нареченої.

Весільні сукні в кінці XIX ст. були зазвичай мереживні і, як правило, білого кольору. Раніше вважалося поганим тоном дарувати молодим подружжям речі, в яких вони дійсно потребували. Дарували декоративні подарунки: вази, посуд. Так було приблизно до 1914 р., коли власники магазинів, в яких купували речі наречений і наречена, почали відзначати, що люблять наречена або наречений, і потім тонко натякати на це гостю, покупавшему подарунок. Придане нареченої зазвичай включало вишите постільна білизна, рушники і білизну.

У XIX ст. вважалося важливим, в який день тижня відбудеться весілля. Весілля влаштовувалися по вівторках, середах або четвергах. Для кожного гостя становили запрошення на весілля. Але починали їх розсилати тільки за тиждень до весілля. Тому частина гостей не встигала вчасно отримати запрошення.

Якщо наречена була з дуже багатої родини, місцем проведення весілля був зазвичай будинок її батьків, а вінчання проходило в місцевій церкві. Прийоми були прості: запрошувалися найближчі родичі та друзі. За меню на святковому столі зазвичай відповідала мати або бабуся нареченої.

У нас в магазині «Магазин однієї вулиці» Ви можете шкатулки ручної роботи купити, крім того, інтернет магазин сувенірів Київ souvenir.com.ua має великий вибір товарів ручної роботи таких как великодні яйця ВеликденьГодинники настільні дерев'яні і багато іншого. Ви можете купити наші сувеніри та подарунки в багатьох містах України, наприклад в місті Чернівці і вибрати у нас що-небудь з українського Текстилю: чоловічий український національний костюм, а також національний одяг і багато іншого. Будемо раді представити Вам сувеніри ручної роботи в інтернет-магазині souvenir.com.ua