Каталог товарів
Інтернет-магазин українських сувенірів і подарунків ручної роботи - Souvenir.com.ua

1 квітня

Заважай справу з неробством, проводь час з веселощами – говорить народна мудрість. Першого квітня все більше і більше людей віддаються веселощам навіть на роботі. Чи завжди ви так зайняті, що забуваєте про все? Але ж говорили наші предки: без забави людина бовдур!

Чому-то звичай весело жартувати і влаштовувати розіграші першого квітня був і є в багатьох народів. Так, День сміху відзначали ще в Стародавній Індії. Ну, Індія Індією, а у нас перше квітня має стати одним з головних державних свят, тому що всі вже виплакали сльози, хоча рішення, як треба жити, поки так і не знайшли, тому залишається одне сміятися.

Сміятися люди завжди любили, а на Русі тим більше. Навіть у старі часи королі та імператори мали у себе на службі блазнів і скоморохів, а при дворі лялькарів і акторів. По кілька разів у місяць вони влаштовували гуляння, веселі свята з великою кількістю жартівливих атракціонів і конкурсів, будь хоч скільки-небудь значиме свято прагнули прикрасити й урізноманітнити веселими уявленнями. Улюбленим жартівником в народі досить довгий час був всім відомий «Петрушка» Ця кумедна лялька найчастіше «пальчикова» (надягається на пальці), що з'явилася понад 300 років тому, кочувала по країні разом з бродячими акторами і представляла на суд глядачів пародії на царський двір та його мешканців, демонструвала кумедні сценки, що відбуваються між жадібними купцями і боярами, висміювала показну набожність попов. Саме тому її популярність в народі досить часто перевищувала популярність самого царя.

Вельми цікаво дізнатися, який же народ «винайшов» гумор, яка країна стала його Батьківщиною? Одні стверджують, що гумор зародився у Франції, інші - на Україні (точніше в Одесі), треті висловлюють думку, що гумор - це всього лише вираження внутрішнього стану людини за допомогою слів, міміки і не варто прив'язувати його до якої-небудь держави або народу. Остання думка видається найбільш правильним, хоча так і хочеться заявити, що гумор, швидше за все, з'явився саме в Росії, в країні, яка завдяки йому змогла подолати всі посилаються їй біди і напасті.

До речі, як з'ясувалося, гумор має територіальні межі: жителі однієї країни не завжди можуть оцінити розіграші жителів іншого. Наприклад американці не знаходять нічого смішного в російських жартах, а ми деколи не розуміємо їх грубуватого гумору. Крім того, існує таке поняття, як англійський гумор, доступний розумінню лише людей витончених, з особливим складом розуму.

Що ж спільного між жартами різних народів? Виявляється, загальне - це той заряд позитивної енергії, який вони з собою несуть і яким наповнюють людські серця.

Але чому ж Дня сміху відзначається саме 1 квітня? Заглядаємо в староруський календар і бачимо, що квітень в народі називали різними іменами: «цвітень», «снегогон», «ручейник», «березол». Цей місяць був серединним серед весняних місяців, тобто невизначеним, так сказати шутящим: він то лід на річці зламував, коли жителі за водицею до прорубям ходили, то струмки заморожував, калюжки в дзеркала перетворював, а то й квітами обдаровував. Чого можна було очікувати від кожного нового дня цього місяця майже ніхто не знав. Ось тому і став квітень місяцем повним недовіри і жартів.

Вельми своєрідно відзначався день сміху в інших країнах. Наприклад, в Афінах влаштовувалися змагання на спритність і спритність. При цьому завдання вибиралися такі, щоб під час їх виконання виникало якомога більше курйозних випадків. Наприклад, тіла борців натирали вершковим маслом, щоб глядачі могли вдосталь посміятися, спостерігаючи за тим, як воїни намагаються повалити один одного на землю, але з їх старань нічого не виходить.

А ось жителі Країни Висхідного Сонця воліли веселитися і веселити оточуючих не жартами, а ловом мух. На перший погляд може здатися, що в цьому немає абсолютно нічого забавного, але це дивлячись як ловити. Японці, як відомо, майстерно володіють столовими приладами, а саме паличками. Ось вони і демонструють свою спритність, прагнучи схопити витають у повітрі комах цими самими паличками. Того, хто до кінці дня виловлює найбільшу кількість мух, городяни оголошують їх повелителем і приступають до масових гулянь, під час яких новоспечений «король сміху» мав право жартувати над оточуючими, влаштовувати для них змагання та конкурси.

Подарунки першоквітневі,які серйозними бути не можуть.

Напевно, кращий подарунок до першого квітня – новий анекдот. Може бути, і так, а раптом ні? Давайте діяти напевно і разом з анекдотом вручати ще що-небудь на пам'ять, якщо хочемо, щоб вона була доброю.

-Кращий засіб самозахисту першого квітня – це не лише твій незворушний вигляд, коли тобі вішають локшину на вуха, а ти стоїш, киваешь – ніби з усім погоджуєшся, а потім йдеш собі далі. Так, так ніби в дурнях залишаються інші. Але коли ти приходиш додому, то розумієш, що тобі все ж стільки макаронних виробів навісили, що потрібна Велика-велика вилка, щоб скласти навешанное в тарілку

* Без подарунка, який я тобі приготував, ти точно можеш залишитися в дурнях, а з ним - залишиш в дурнях того, хто хотів залишити в дурнях тебе. Ти чуєш: «Спина у тебе біла!» А ти у відповідь: «Так отряхни, будь другом». І простягаєш Одежну щітку. Якщо спина і справді біла, то тебе отряхнут, а набрехали, так масаж безкоштовний отримаєш.

* Всі ми першого квітня любимо пожартувати, але не всі наші жарти розуміють. Не розуміють – і ображаються. А з подарунком, який я хочу подарувати, можеш скільки завгодно і як завгодно, ображатися ніхто не стане! Тримай Посвідчення почесного дурня

* Я не знаю, звідки взялося це слово «прикол». Я знаю інше: сьогодні пришпиленою може опинитися кожен. Чим приколотий – кнопками, голками або цвяхами – як це вийде. А саме надійне «антиприкольное» засіб на сьогоднішній день Цвяхосмик

* Перш ніж вручити тобі приготований подарунок, дозволь запитати: скільки людей ти сьогодні вже встиг «приколоти»? Якщо менше ста – значить, ти приколіст початківець, і ось тобі Набір початківця приколиста: кнопки, крейда і телефонний довідник

В нашому магазині Ви можете слов'янські обереги купити в Києві, крім того, Подарунки сувеніри інтернет магазин Україна souvenir.com.ua має великий вибір товарів ручної роботи таких как подарунковий бочонокскриньки на подарунок і багато іншого. Ви можете купити наші сувеніри та подарунки в багатьох містах України, наприклад в місті Хмельницький і вибрати у нас що-небудь з українського Текстилю: Українська лялька, а також ляльки в народних костюмах і багато іншого. Будемо раді представити Вам дерев'яні сувеніри на сайті souvenir.com.ua