Каталог товарів
Які сувеніри не варто купувати туристам
Фото:
Інтернет-магазин українських сувенірів і подарунків ручної роботи - Souvenir.com.ua
Практично жоден турист, як би він не стримувався, просто не може пройти повз сувенірів. Питання тільки в тому, що далеко не всі привабливі речі варто купувати в якості сувеніра і дарувати близьким, а то і привозити їх додому.
 
Деякі вважають, що з цим пов'язана містика, адже часто туристи поняття не мають, що купують, інші просто не бачать сенсу в придбанні іноземної мотлоху, але тут кожна людина міркує по-своєму.
 
В цілому не рекомендується купувати в якості сувенірів наступні речі:
 
 
• Фігурки, монети і статуетки (особливо якщо вони старовинні). Вони дійсно красиві і незвичайні, тільки заковика в тому, що туристи часом навіть не підозрюють, що вони символізують. Такі сувеніри доволі часто є не зовсім позитивними. Що стосується старовинних речей, то, як і будь-які інші предмети, вони можуть вбирати занадто багато емоцій і бажань попереднього власника, що не дуже добре для самого туриста.
• Ритуальні музичні інструменти. Вони часто виглядають досить дивно, не кажучи вже про звуках, які видають, але проблема криється в матеріалах, з яких вони робляться. Для деяких таких речей використовуються частини тварин, а часом і людей. Відповідно, мало приємного буде в тому, щоб купити інструмент, зроблений з людини, хоча в деяких країнах в цьому не бачать нічого дивного і відносяться, навпаки, з повагою.
• Релігійну символіку. Те, що для туриста тільки забавний сувенір, для місцевих частина віри, тому продаватися такі речі можуть з не зовсім приємними побажаннями. Більш того, до будь-яких подібних символів варто ставитися хоча б з повагою, а коли турист бере їх як сувенір, то про повагу навряд чи може йти мова, що не приведе власника речі ні до чого хорошого.
• Частини тварин або зроблені з них речі. Деяким туристам подобається подібне, але тут справа навіть не в моральному аспекті питання, а в самих тварин. Ніхто не дасть гарантії, що вони були абсолютно здоровими, а сувенір виконаний технічно правильно. У найпростішому випадку людина привезе додому комах, які у виробі можуть завестися, а в найгіршому може підчепити якусь хворобу, якщо частини тіла не були добре оброблені.
 
Що стосується негативної енергії і інших тонких світів, то в це багато людей просто не вірять, хоча і не можна сказати, що подібне невіра їх завжди захищає.
В іншому перераховані сувеніри можуть просто безглуздо виглядати або бути небезпечними.
Окремо варто сказати про те, що деякі з них можуть бути взагалі заборонені до вивезення на законодавчому рівні. В такому випадку, витратившись на них, турист ризикує залишитися як без сувеніра, так і без коштів, оскільки компенсацію йому ніхто видавати не буде.
 
З огляду на все перерахованого будь-якому туристові, якщо вже він не може пройти повз сувеніра, рекомендується дуже ретельно вибирати, особливо якщо купувати він збирається не для себе. Не менш скрупульозно потрібно вибирати і місця для покупки. Вони аж ніяк не повинні бути сумнівними, особливо якщо мова йде про вироби ручної роботи.
В іншому все на страх і ризик вирішувати буде сам турист.

В нашому магазині Ви маєте можливість купити чоловічу вишиванку недорого, а так само, недорогі сувеніри інтернет магазин souvenir.com.ua пропонує великий вибір подарунків ручної роботи таких как великодні яйця Великденьписанка і багато іншого. Ви можете купити наші сувеніри та подарунки в багатьох містах України, наприклад в місті Запоріжжя і вибрати у нас що-небудь з українського Текстилю: вінки з квітів на голову, а також українські сукні з вишивкою і багато іншого. Будемо раді представити Вам Сувенір з дерева в магазині souvenir.com.ua