Каталог товарів
Інтернет-магазин українських сувенірів і подарунків ручної роботи - Souvenir.com.ua

Коли почали відзначати дні народження на Русі

 

Цікавою виявляється історія відзначення Дня Народження. Виявляється, масової традиція відзначення свого Дня народження стала всього кілька десятиліть тому. У 19 столітті привілеєм святкувати День Народження мали тільки дворяни і найбільш багаті представники купецтва.

У 17 столітті лише родовиті бояри та особи царських кровей могли дозволити собі зібрати гостей на чергову річницю своєї появи на світ. Ще раніше у кожному королівстві, ханстві, князівстві відзначався один-єдиний День Народження - день, коли на світ з'явився правлячий монарх.

А ще раніше й День народження правителя не був святом, бо правителів, як таких не було. А були вожді, які у дні, зазначені шаманами, відправлялися на чолі одноплемінників на капище з ідолами, символізують численних божків, патронують племені, і відзначали там їх Дні Народження, для чого мазали губи ідолів молоком, вином або кров'ю. Причина такої неуваги наших предків до власного дня народження була дуже проста. І полягає вона не в безграмотності і невігластві, з-за яких більшість населення планети не знало про існування такої речі, як календар. Причина була в тому, що життя людини зовсім не цінувалася. Раб, селянин, солдат, пролетар були лише знаряддями, але не особистостями! Хіба ми відзначаємо сьогодні дату виготовлення лопати або день виробництва пральної машини?!! З точки зору наших предків, святкування власного дня народження було блюзнірством, так як це було визнанням людини рівним богам. А зараз кожна людина визнає свою індивідуальність і отримує можливість будувати свій мікросвіт, свою маленьку всесвіт, в якій він, і лише він, є безумовним богом!!! А День Народження - це свято, в який тільки іменинник ставати самим головним, тільки він отримує подарунки і привітання.

Л. Груздєва

Тільки у нас в  магазині Ви маєте можливість купити рушник інтернет магазині, крім того, магазин сувенірів недорого souvenir.com.ua має великий вибір сувенірів ручної роботи таких как гуртки з дереваключниця з дерева і багато іншого. Ви можете купити наші сувеніри та подарунки в багатьох містах України, наприклад в місті Полтава і вибрати у нас що-небудь з українського Текстилю: вишиванки магазин Україна, а також мотанка желанница і багато іншого. Будемо раді представити Вам подарунки чоловікам на сайті souvenir.com.ua