Каталог товарів
Інтернет-магазин українських сувенірів і подарунків ручної роботи - Souvenir.com.ua

Льон.Питання та відповіді.


Питання: чи Можна прати вовняні хустки і шарфи?

Відповідь: Мокра обробка впливає як на барвники, так і на саму вовняну тканину. На жаль, для всіх текстильних барвників справедливо твердження: або яскраві кольори, але неміцність по відношенню до прання, або тьмяні кольори і висока міцність. Павловопосадские хустки - традиційно яскраві і барвисті, і тому не можуть бути надруковані лише міцними барвниками.
Що стосується шарфів, то у відповідності з ГОСТами, які ще поки ніхто не скасовував, вони повинні бути стійкими до мокрій обробці, і тому наші шарфи друкуються міцними барвниками, хоча з цього іноді втрачають у колірній гамі.
Що стосується самої вовняної тканини, з якої виготовляються наші продукти, то для неї, як і для всіх вовняних тканин, прання не рекомендується. Таким чином, ми можемо рекомендувати для наших вовняних виробів тільки суху чистку.
На свій страх і ризик ви можете прати наші вовняні вироби у воді з температурою не вище 30 градусів, використовуючи тільки спеціальні миючі засоби для вовни або дитяче мило. Після прання прополощіть хустку в теплій, потім в холодній воді, додавши в неї чайну ложку оцту, акуратно відіжміть і сушіть, розклавши на горизонтальній поверхні.

Питання: чи Використовуються при виготовленні павловопосадских хусток штучні волокна?

Відповідь: Всі наші вироби виготовляються з чистої натуральної 100% вовни, яка не піддається ніякому увазі технічної переробки, що забезпечує високу якість, м'якість і драпируемость тканини.
Шовкові хустки виготовляються з 100% натурального шовку, зітканого в Китаї, бавовняні скатертини і хустки - з 100% бавовни.

Питання: Хустка промок під дощем. Як правильно сушити?

Відповідь: Промоклий хустку з вовняної тканини вимагає негайної сушіння, вдалині від безпосередніх джерел нагрівання. Не можна сушити вовняні хустки перед відкритим вогнем, на батареї опалення або під прямими променями сонця. Перегрів робить волокно крихким і веде до усадки.

Питання: Що таке ущільнена тканина, що застосовується в паволвопосадских хустках?

Відповідь: Хустки розміром 148х148 см виготовляються з більш щільної тканини з так званим саржевим переплетенням і щільністю 131 г/м2 . Ця тканина більш тепла і важка, на її виготовлення йде більше вовни, відповідно, вона дорожча.
Щільність тканини, з якої виготовляються всі інші хустки - від 88 до 100 г/м2

Питання: Чим відрізняється шарф від кашне?

Відповідь: Шарф виготовлений з одношарової чистошерстяной тканини зі структурою, більш щільною, ніж у хусток. По довгих сторонах він підшивається оверлком, з коротким обробляється осыпкой. Шарф підійде для прохолодної літньої та осінньої погоди як додаток до плащу або куртці.
Кашне виготовляється з такого ж матеріалу, але згорнутого "трубою" і прошитий з однієї довгої сторони (шов, природно, виявляється з вивороту і не видно). Короткі сторони також оформляються осыпкой. Оригінальність більшості наших кашне в тому, що малюнок на двох сторонах - різний, і ви можете носити кашне тією стороною вгору, яка вам більше сподобається, або навіть змінювати їх за настроєм. Кашне, складений навпіл, зігріє вас навіть взимку.

Питання: Чим відрізняються різні види бахроми?

Відповідь: Бахрома кріпиться до попередньо подрубленным хусток. Шовкова бахрома робиться з штучного шовку - віскози - і буває двох видів. Звичайна шовкова бахрома пришивається до шалям і хустках всіх розмірів і складається з окремих бахромок, закріплених на краю хустки вузлом. В'язана шовкова бахрома використовується для оформлення тільки дорогих шалей розміром 148х148 см з ущільненої тканини і має 3 ряди кліток, пов'язаних вручну з окремих бахромок, попередньо закріплених на краю хустки.
Вовняна бахрома буває також двох видів. Звичайна вовняна бахрома застосовується для декорування хусток всіх розмірів і має вигляд окремих бахромок, однак вони підшиваються до краю хустки спеціальним швом, в якому сусідні бахромкі утримують один одного. При цьому край хустки виявляється як би обметанным ниткою, з якої виконані бахромкі.
В'язана вовняна бахрома використовується для оформлення тільки шалей з ущільненої тканини розміром 148х148 см і має 2 ряду клітин, пов'язаних вручну з окремих бахромок, попередньо закріплених на краю хустки.

У нас в магазині Ви маєте можливість купити дерев'яний пивний кухоль в подарунок, крім того, магазин сувенірів Київ souvenir.com.ua має великий вибір товарів ручної роботи таких как пивний кухоль з кришкоюукраїнський оберіг і багато іншого. Ви можете купити наші сувеніри та подарунки в багатьох містах України, наприклад в місті Суми і вибрати у нас що-небудь з українського Текстилю: вінки на голову зі штучних квітів, а також весільний рушник хрестом і багато іншого. Будемо раді представити Вам подарунок чоловікові в інтернет-магазині souvenir.com.ua