Новорічне меню
У Британії, де до традицій, особливо різдвяним, відносяться благоговійно, в прикрашених омелою і яскраво-зеленим з червоними ягодами падубом будинках починають застілля з ранку. У різдвяний ранок вони воліють моффины – гарячі кексики з начинкою з журавлини або інших ягід. Попереду - великий святковий обід! І там королем буде запечене в тісті свинячий окіст в медово-гірчичному сиропі.
У Шотландії його замінює баранячий окіст з прянощами і маринованими грушами. А до цього покладаються пісочні або листкові тарталетки з ароматною начинкою з декількох видів родзинок, яблук з цитрусовою цедрою і прянощами, ромом і коньяком – за старовинними рецептами. Ну і неодмінно англійський ель або шотландська джин «Гордон», який варять тільки в пору різдва.
А крім цього – заливна шинка з травами, лосось в маринаді, традиційний устричний суп або суп пюре з каштанів і моркви з коріандром. І, нарешті, найголовніше – смажена фарширована індичка! Після цього -десерт : знаменитий плум-пудинг, який роблять за місяць до різдва, а також ванільний заварний крем, або коньячний, або ромовий, або масляний.
У Німеччині в кондитерських з'являється свіжоспечене різдвяне печиво, коричні зірки, мигдальне печиво з білкової коричної глазур'ю, пісочні коржики з горіховою начинкою, обсипані меленої цукрово-ванільною пудрою, шоколадні кренделі з глазур'ю, кокосово-марципанное печиво, фігурне пряне печиво у формі фігурок святого Миколая, ангелів і ялинок, кругле пісочне печиво, усипане тонкими мигдальними часточками, але найголовніше – пряникові будиночки, які одного разу виявили в лісі Гензель і Гретель. Замість індички німці ставлять на стіл карпа з вершково-хріновим або пряниково-пивним соусом. Французи починають святковий обід з улюблених устриць з житнім хлібом, маслом, лимоном, винним оцтом і цибулею. В додаток до цього копчений лосось, біле сухе вино, паштет з гусячої печінки, варена свиняча голова, особлива ніжна біла ковбаса з білого м'яса птиці, телятини, свинини і кролика з яблуками і, нарешті, розкішна індичка, фарширована каштанами, з пляшкою бордо або бургундського і зеленим салатом. За нею слідують сири на вибір з тим же червоним вином. І далі різдвяний десерт – різдвяне поліно. Це бісквітний рулет з арочним шоколадним або кавовим масляним кремом усередині і зовні, майстерно прикрашений так, що дійсно нагадує поліно: з крему робиться кора, з мелених фісташок мох, з безе – деревні гриби і т. п. Існує також і спеціальна морозиво у формі різдвяного поліна. Раніше на Різдво подавали особливо приготовані різноманітні сухофрукти та цукати, а також і досі поширені в Провансі так звані 13 різдвяних десертів. Все це закінчується шампанським.
У польських родинах прийнято виставляти на новорічний стіл дванадцять страв, і серед них – жодного м'ясного. Зате обов'язкові риба, грибний суп або борщ, ячмінна каша з чорносливом, галушки з олією і на солодке шоколадний торт. Фіни вважають головним новорічним напоєм глінтвейн, а основним блюдом – особливим способом приготовлену і запечену шинку. До неї подається морквяна або рисова каша, причому з секретом. Тому, в чиїй тарілці опиниться один-єдиний мигдалевий горішок, весь рік буде абсолютно в усьому щастити.
У Данії вам вдасться скуштувати качку або гусака, фаршированих фруктами, а також рисовий пудинг, посипаний корицею.
У Голландії на Різдво в якості закуски подають мус з курячої печінки з «п'яними яблуками» або ароматний суп їх бичачих хвостів і мадери. Основне різдвяна страва – смажена індичка або курка з різноманітними соусами або гарнірами. Традиційний також фазан з капустою, кролик, оленина або дичину. На десерт – різні креми і креми, морозиво, пряне печиво, традиційна нідерландська різдвяна випічка – пишний крендель, фарширований марципановою масою і всипаний цукатами. І до всього яєчний лікер. А до нього морозиво, шоколадний торт, шоколад і навіть шоколадні ініціали.
Італійці ставлять на різдвяний стіл вугрів, парову тріску або окуня з білим вином, а також горіхи, сочевицю і неодмінно виноград – символ здоров'я, довголіття, благополуччя. І звичайно, свято не обходиться без пасти (макаронних виробів). Перед індичкою справжній італієць обов'язково з'їсть тарілку равіолі, або тортелліні з ароматним м'ясним фаршем, або просочену соусом лазанью. А в якості десерту на столі буде стояти італійський різдвяний паска, повний соковитих цукатів.
В Іспанії також подають на Різдво індичку, а у Святвечір – смаженого баранчика або молочного порося. На закуску – парадне асорті з різних іспанських ковбас і шинок і дари моря, на десерт – різдвяні марципани і нугу, херес і анисовку.
Португальці перед смаженою індичкою в переддень Різдва готують традиційну сушену тріску баккалао з картоплею і капустою, а коли Різдво настає – смажать порося. На десерт ж нерідко подають особливі солодкі грінки і дуже солодкий портвейн.
Греки смажать на свято порося, до нього подають печену картоплю. На островах воліють індичку у вині. А потім десерт – особливе традиційне пряне, просочене медовим сиропом печиво.
У США стіл не обходиться без індички, окосту і яєчно-винного коктейлю з вершками.
У японців – свій набір «святкових» продуктів: морська капуста дає радість, смажені каштани – успіх у справах, горох і боби – здоров'я, варена риба – спокій і бадьорість духу, ікра оселедця – щасливу сім'ю, багато дітей. І обов'язково на стіл ставлять новорічні холодні закуски, які складаються з приносить щастя холодної квасолі з рисом, рисових тістечок, маринованих і свіжих овочів.
Китайці напередодні Нового року всією сім'єю ліплять пельмені. Коли годинник б'є рівно опівночі, пельмені опускають у киплячу воду, це традиційне дійство означає, що Новий рік прийшов. До столу обов'язково подають рибу. По-китайськи ієрогліф «риба» має й інше значення – «достаток», тому на столі поряд з іншими стравами обов'язково повинні бути і страви з риби.
Виноградну лозу в багатьох країнах вважають символом достатку, щасливого сімейного вогнища. Тому на Кубі, в Іспанії та Португалії прийнято в новорічну ніч з кожним ударів годинника з'їдати по виноградинці: дванадцять ударів – дванадцять заповітних бажань на кожен місяць
У нас в інтернет-магазині Ви маєте можливість вишиванка купити Україна недорого, крім того, Українські сувеніри інтернет магазин souvenir.com.ua пропонує великий вибір сувенірів ручної роботи таких как український оберіг, магазин луки і стріли і багато іншого. Ви можете купити наші сувеніри та подарунки в багатьох містах України, наприклад в місті Запоріжжя і вибрати у нас що-небудь з українського Текстилю: ляльки мотанки українські, а також сукня вишиванка і багато іншого. Будемо раді представити Вам подарунки ручної роботи для жінок в магазині souvenir.com.ua
Вишиванка
Національний пояс
Вишиті блузки
Шаровари
Плахти
Українські вінки
Дитячий одяг
Сумки - клатчі
Картини на дереві
Українське панно
Порцелянові тарілки
Різьба по дереву
Прикольні сувеніри
Ключниці настінні
Дерев'яні годинники
Термометри
Ляльки
Килими
Рушники з вишивкою
Українські серветки
Скатертини
Ляльки мотанки
Прихватки і фартухи
Слов'янські
Картини обереги
Віники
Будиночки
Вінки
Домовички
Личаки
Дерев'яні шкатулки
Писанки
Розписні тарілки
Матрьошки
Розписні підноси
Дзеркальця та гребінці
Розписні підсвічники
Кухонний набір
Обробні дошки
Кухонна
Аромалампи
Глечики
Вази
Дзвіночки
Статуетки козаків
Глиняний посуд
Булави з дерева
Луки і стріли
Аксесуари
Кухлі з дерева
Бочки для пива
Магніти Києва
Магніти розписні
Магніти сюжетні
Шкіряні браслети
Набори
Кулони
Біжутерія