Каталог товарів
Інтернет-магазин українських сувенірів і подарунків ручної роботи - Souvenir.com.ua

Новорічне меню

У Британії, де до традицій, особливо різдвяним, відносяться благоговійно, в прикрашених омелою і яскраво-зеленим з червоними ягодами падубом будинках починають застілля з ранку. У різдвяний ранок вони воліють моффины – гарячі кексики з начинкою з журавлини або інших ягід. Попереду - великий святковий обід! І там королем буде запечене в тісті свинячий окіст в медово-гірчичному сиропі.

У Шотландії його замінює баранячий окіст з прянощами і маринованими грушами. А до цього покладаються пісочні або листкові тарталетки з ароматною начинкою з декількох видів родзинок, яблук з цитрусовою цедрою і прянощами, ромом і коньяком – за старовинними рецептами. Ну і неодмінно англійський ель або шотландська джин «Гордон», який варять тільки в пору різдва.

А крім цього – заливна шинка з травами, лосось в маринаді, традиційний устричний суп або суп пюре з каштанів і моркви з коріандром. І, нарешті, найголовніше – смажена фарширована індичка! Після цього -десерт : знаменитий плум-пудинг, який роблять за місяць до різдва, а також ванільний заварний крем, або коньячний, або ромовий, або масляний.

У Німеччині в кондитерських з'являється свіжоспечене різдвяне печиво, коричні зірки, мигдальне печиво з білкової коричної глазур'ю, пісочні коржики з горіховою начинкою, обсипані меленої цукрово-ванільною пудрою, шоколадні кренделі з глазур'ю, кокосово-марципанное печиво, фігурне пряне печиво у формі фігурок святого Миколая, ангелів і ялинок, кругле пісочне печиво, усипане тонкими мигдальними часточками, але найголовніше – пряникові будиночки, які одного разу виявили в лісі Гензель і Гретель. Замість індички німці ставлять на стіл карпа з вершково-хріновим або пряниково-пивним соусом. Французи починають святковий обід з улюблених устриць з житнім хлібом, маслом, лимоном, винним оцтом і цибулею. В додаток до цього копчений лосось, біле сухе вино, паштет з гусячої печінки, варена свиняча голова, особлива ніжна біла ковбаса з білого м'яса птиці, телятини, свинини і кролика з яблуками і, нарешті, розкішна індичка, фарширована каштанами, з пляшкою бордо або бургундського і зеленим салатом. За нею слідують сири на вибір з тим же червоним вином. І далі різдвяний десерт – різдвяне поліно. Це бісквітний рулет з арочним шоколадним або кавовим масляним кремом усередині і зовні, майстерно прикрашений так, що дійсно нагадує поліно: з крему робиться кора, з мелених фісташок мох, з безе – деревні гриби і т. п. Існує також і спеціальна морозиво у формі різдвяного поліна. Раніше на Різдво подавали особливо приготовані різноманітні сухофрукти та цукати, а також і досі поширені в Провансі так звані 13 різдвяних десертів. Все це закінчується шампанським.

У польських родинах прийнято виставляти на новорічний стіл дванадцять страв, і серед них – жодного м'ясного. Зате обов'язкові риба, грибний суп або борщ, ячмінна каша з чорносливом, галушки з олією і на солодке шоколадний торт. Фіни вважають головним новорічним напоєм глінтвейн, а основним блюдом – особливим способом приготовлену і запечену шинку. До неї подається морквяна або рисова каша, причому з секретом. Тому, в чиїй тарілці опиниться один-єдиний мигдалевий горішок, весь рік буде абсолютно в усьому щастити.

У Данії вам вдасться скуштувати качку або гусака, фаршированих фруктами, а також рисовий пудинг, посипаний корицею.

У Голландії на Різдво в якості закуски подають мус з курячої печінки з «п'яними яблуками» або ароматний суп їх бичачих хвостів і мадери. Основне різдвяна страва – смажена індичка або курка з різноманітними соусами або гарнірами. Традиційний також фазан з капустою, кролик, оленина або дичину. На десерт – різні креми і креми, морозиво, пряне печиво, традиційна нідерландська різдвяна випічка – пишний крендель, фарширований марципановою масою і всипаний цукатами. І до всього яєчний лікер. А до нього морозиво, шоколадний торт, шоколад і навіть шоколадні ініціали.

Італійці ставлять на різдвяний стіл вугрів, парову тріску або окуня з білим вином, а також горіхи, сочевицю і неодмінно виноград – символ здоров'я, довголіття, благополуччя. І звичайно, свято не обходиться без пасти (макаронних виробів). Перед індичкою справжній італієць обов'язково з'їсть тарілку равіолі, або тортелліні з ароматним м'ясним фаршем, або просочену соусом лазанью. А в якості десерту на столі буде стояти італійський різдвяний паска, повний соковитих цукатів.

В Іспанії також подають на Різдво індичку, а у Святвечір – смаженого баранчика або молочного порося. На закуску – парадне асорті з різних іспанських ковбас і шинок і дари моря, на десерт – різдвяні марципани і нугу, херес і анисовку.

Португальці перед смаженою індичкою в переддень Різдва готують традиційну сушену тріску баккалао з картоплею і капустою, а коли Різдво настає – смажать порося. На десерт ж нерідко подають особливі солодкі грінки і дуже солодкий портвейн.

Греки смажать на свято порося, до нього подають печену картоплю. На островах воліють індичку у вині. А потім десерт – особливе традиційне пряне, просочене медовим сиропом печиво.

У США стіл не обходиться без індички, окосту і яєчно-винного коктейлю з вершками.

У японців – свій набір «святкових» продуктів: морська капуста дає радість, смажені каштани – успіх у справах, горох і боби – здоров'я, варена риба – спокій і бадьорість духу, ікра оселедця – щасливу сім'ю, багато дітей. І обов'язково на стіл ставлять новорічні холодні закуски, які складаються з приносить щастя холодної квасолі з рисом, рисових тістечок, маринованих і свіжих овочів.

Китайці напередодні Нового року всією сім'єю ліплять пельмені. Коли годинник б'є рівно опівночі, пельмені опускають у киплячу воду, це традиційне дійство означає, що Новий рік прийшов. До столу обов'язково подають рибу. По-китайськи ієрогліф «риба» має й інше значення – «достаток», тому на столі поряд з іншими стравами обов'язково повинні бути і страви з риби.

Виноградну лозу в багатьох країнах вважають символом достатку, щасливого сімейного вогнища. Тому на Кубі, в Іспанії та Португалії прийнято в новорічну ніч з кожним ударів годинника з'їдати по виноградинці: дванадцять ударів – дванадцять заповітних бажань на кожен місяць

У нас в інтернет-магазині Ви маєте можливість вишиванка купити Україна недорого, крім того, Українські сувеніри інтернет магазин souvenir.com.ua пропонує великий вибір сувенірів ручної роботи таких как український оберігмагазин луки і стріли і багато іншого. Ви можете купити наші сувеніри та подарунки в багатьох містах України, наприклад в місті Запоріжжя і вибрати у нас що-небудь з українського Текстилю: ляльки мотанки українські, а також сукня вишиванка і багато іншого. Будемо раді представити Вам подарунки ручної роботи для жінок в магазині souvenir.com.ua