Каталог товарів
Інтернет-магазин українських сувенірів і подарунків ручної роботи - Souvenir.com.ua

Обереги

Що таке обереги
Суть оберега дуже точно передає його назва. Обереги попереджають свого господаря про будь-якому негативному впливі і по мірі сил оберігають від нього. Оберігають від нещасних випадків, замахів, хвороб та інших неприємностей.
Обереги бувають різні - кільця, намисто, браслети, предмети домашнього вжитку: наприклад, обережные вишивки на рушниках і рушниках і різьблені дерев'яні наличники на вікнах. Обереги для дому охороняють всіх, що живуть в будинку, відганяють нечисту силу. Обереги-мінерали оберігають лише свого власника. Оберігають від всіляких негативних впливів, спрямованих на нього, або просто від негативної середовища, коли людина в таке середовище потрапляє. Коротше, обереги захищають від усього того, що в народі називається поганим оком, а знаючі люди називають негативним енергетичним впливом.
Зазвичай в несприятливому середовищі камінь змінює колір на більш темний. Однак, якщо ваш оберіг раптом потемніла, то зовсім не обов'язково, що хтось проти вас замишляє недобре. Хвилі можливо, що свідомо вам не хочуть нічого поганого. Але як кажуть, не треба щось спеціально робити, достатньо просто погано подумати. Або інший приклад. Вам належить участь в якомусь важливому для вас заході. Ви сумніваєтеся, чи вдало воно буде. Тоді варто покласти оберіг мотанку на ніч під подушку і запам'ятати побачений сон.
 

Як придбати оберіг
Найсильніші обереги - це сімейні реліквії. Наприклад, зброя, передане в сім'ї по чоловічій лінії. Або всілякі сімейні прикраси, які передаються по жіночій лінії.
Якщо у вашій родині вже давно від покоління до покоління переходить якусь прикрасу - каблучку, браслетик кулон, сережки, про який ходить слава, що воно комусь допомогло, когось врятувало і т. д., то вам дуже пощастило. Такі обереги найсильніші, так як вони віддано працюють на вашу сім'ю вже давно і отже за довгі роки не тільки придбали високу кваліфікацію, але й відданість і вірність. Наступними по силі є обереги, подаровані вам кимось, хто вас щиро любить і бажає вам усіляких благ. Це може бути і кохана людина, і хтось із родичів, і краща подруга або друг. Однак такий оберіг працює не відразу. Йому потрібно якийсь час щоб звикнути до вас. Зазвичай ці обереги даруються в зв'язку з якимись обставинами. Наприклад, ви надовго їдете або вам доведеться тривалий ризиковане підприємство. До речі, дарувальник оберега має свою користь (звичайно, з найкращими намірами!): оберіг, подарований вам ким-небудь, постійно буде нагадувати вам про цю людину, буде підтримувати між вами ниточку.
Можна самостійно купити оберіг собі коханому. Але в цьому випадку ви завжди ризикуєте залишитися з простим прикрасою - мінерал так і не набуде чинності. Камінь повинен прив'язатися до свого власника і почати йому служити. Іноді процес взаємного звикання триває кілька років. Мені камінь-оберіг нагадує собаку - ви її формуєте, виховуєте, живете з нею, дбаєте про неї. Але щоб з неї виріс друг і охоронець, треба докласти дуже багато зусиль. Так сказати напевно, що виросте з цуценя - здоровенна орясина, що ганяє по двору голубів, або вірний друг, - навряд чи можливо. Обереги-мінерали
В принципі, з різним ступенем корисності роль оберега може зіграти будь-який мінерал. Але, як правило, в якості оберега використовуються камені, відносяться до початку Інь - адже обереги мають яскраво виражене пасивне, жіноче начало. Типовими мінералами Інь є непрозорі матові різновиди кварцу.
Не варто на роль оберега обирати дуже дорогі камені - як правило, у таких каменів багато негативних побічних властивостей, вони відрізняються більш кепським і непокірним характером і довше і важче звикають до свого господаря.
Дуже часто вибрати оберіг допомагає інтуїція. Не раз і не два в житті бувають ситуації, коли, побачивши якусь річ, ви відразу розумієте, що це саме те, що вам потрібно. Те саме, про що ви давно мріяли, зроблене, здавалося, виключно для вас. Зазвичай такі симпатії, ця "любов з першого погляду" бувають взаємними. Однак купуючи оберіг самостійно ви завжди ризикуєте потрапити в пастку. Досить часто нас привертає не сам мінерал, а його обрамлення, естетична форма ювелірного виробу. Тому, перш ніж купувати виріб, уявіть на місці цього каменю інший, скажімо, його протилежність. Що змінилося? Тепер ви стали б його купувати? Або якщо є можливість попросіть для порівняння показати точно таке ж виріб, але вже з іншим мінералом. Але взагалі-то, в якості оберегів краще вибирати камені і тільки потім віддавати їх ювелірові.
Найчастіше в якості оберегів використовуються мінерали, що зовні нагадують око якоїсь тварини- глазковые кварци. Чому? Можливо, секрет криється в те, що саме зображення ока вважається найдавнішим і могутнім оберегом. Так, наприклад, одним з найпопулярніших турецьких сувенірів є "назар" - сувенір у вигляді ока, який захищає від пристріту і "поганих думок".
У Стародавньому Єгипті був могутній амулет "око Хору". У єгипетській "Книзі повалення Апепа" (Апеп - могутній дракон або змій, уособлення сил зла і темряви) можна прочитати наступне: "Око Хору панує над ненависним духом і тінню Апепа. Полум'я Ока Хору вразить ворога Ра. Полум'я Ока Хору винищить всіх ворогів могутнього Бога, - хай буде він живий, могутній і здоровий, як на землі, так і в потойбічному світі".
Мінералів, що нагадують око тварини, досить багато. Будучи огранованим у формі кабошона, такий камінь у верхній частині дає різку світлу лінію або дугоподібне сяйво, що нагадує зіницю тварини або птиці. Найвідомішими є глазковые кварци - соколине, котячий і тигрове око. Глазковые кварци практично не мають негативних проявів і протипоказань до носіння. Також існують:
Бичачий очей - лабрадор
Вовчий очей - иризирующий польовий шпат
Зеброва очей - напівпрозорий кварц з бурими смужками - включеннями крокидоліта Левиний очей - жовтий кварц з переливчатостью
Риб'ячий очей - опал або польовий шпат з іризацією в блідих тонах
Рисячий очей - лабрадорит з іризацією в зелених тонах
Совиний очей - глазковый агат з округлим центральним очком
Як видно, асортимент досить великий.

Як працює оберіг
Якщо кільце починає здавлювати палець, сережки відтягують вуха, заважає браслет, значить, у вашому оточенні з'явився хтось (або щось, якщо ви вірите у всякі астральні сутності), налаштований по відношенню до вас негативно.
Щоб допомогти каменю очиститися, знову набрати силу, помістіть його під проточну воду (краще, якщо вона буде природного походження - річка, струмок). Потім дозвольте йому полежати хоча б 10-12 годин на гірському кришталі.

Соколине око
Котяче око
Тигрове око
 

Тільки у нас в  магазині «Магазин однієї вулиці» Ви маєте можливість купити національну ляльку, крім того, інтернет магазин сувенірів souvenir.com.ua пропонує великий вибір сувенірів ручної роботи таких как різьблені вироби з деревадомашні обереги і багато іншого. Ви можете купити наші сувеніри та подарунки в багатьох містах України, наприклад в місті Тернопіль і вибрати у нас що-небудь з українського Текстилю: Українські національні костюми, а також серветки вишиті хрестом і багато іншого. Будемо раді представити Вам дерев'яні сувеніри в магазині souvenir.com.ua