Каталог товарів
Інтернет-магазин українських сувенірів і подарунків ручної роботи - Souvenir.com.ua

Чому багато хто не відзначають день народження

 

Одночасно з тим, як ширитися число громадян, що встали на шлях регулярного святкування власного Дня Народження, спостерігається і протилежний процес: а саме зростає кількість людей, які не бажають зустрічати свою чергову річницю приходу у цей світ. Адже і серед цих людей не тільки ті, хто опустився на дно життя і забув навіть про дату свого дня народження.

І не тільки ті, хто з-за незлагідного характеру так і не зміг обзавестися друзями, а тому йому і запрошувати на День народження просто нікого. І не тільки ті, хто в силу обставин, не має достатніх фінансових можливостей, щоб накрити для друзів гідний стіл.

І не тільки ті, хто все життя без залишку присвятив роботі, роботі і ще раз роботі.

Серед тих, хто не любить відзначати день народження багато і тих, хто досяг успіху в житті, має багато друзів, і не проміняв всі радості життя на роботу.

Виявляється, що серед останньої категорії громадян, які не відзначають свій день народження і не отримують подарунки, багато тих, для кого це просто нудно і нецікаво. Справа в тому, що День народження - відносно молоде свято. І він ще не встиг обрости власними ритуалами і традиціями. Тому день народження святкується в більшості випадків за схемами, придатним для будь-якого іншого торжества і зародився багато століть тому. А тоді, в давнину, головна відмінність свята від буднів полягало у дуже простій формулі: свято-це багато їжі, смачною і вишуканою.

Тому сьогодні відзначає День народження повинен спочатку придумати, якими б кулінарними шедеврами можна було б здивувати гостей, потім півдня провести на кухні, перетворюючи всі ці вишукані рецепти в реальні страви. Потім він повинен накрити стіл, нарядно одягнутися привести себе в порядок. А коли почнуть з'являтися гості, він повинен чимось розважити перше, поки не прибудуть останні. Коли ж всі сядуть за стіл, винуватець торжества повинен з вимученою посмішкою вислуховувати слова банальних привітань, прийняти стандартні подарунки і відповісти набором традиційних вдячних фраз.

Лише через півгодини (як правило, після третьої чарки) напруга трохи відпустить іменинника. І зовсім не тому, що він нарешті-то відчує свято, а тому, що всі забудуть про справжню причину зустрічі і перейдуть до розмов про те ж, про що і завжди. Сам же новонароджений буде метатися між зміною тарілок і страв, необхідністю підтримати розмовою і контролем за ступенем сп'яніння окремих осіб. Іноді хтось із гостей, наче прокинувшись, буде пропонувати новий, оригінальний (з його власної точки зору) тост за іменинника. Іноді іменинник буде заспокоювати пролив соус на скатертину і втішати розбила тарілку - мовляв, на щастя. А незадовго до того, як все буде з'їдено, гості захочуть співати. Бо, як відомо, пісня-це спосіб спілкування, коли ще або вже не про що говорити. Потім упереміж підуть тости, танці, торти. Потім догляд гостей, потім тиша на тлі брудного посуду, залишків їжі та подарунків. І ще – почуття глибокого задоволення, що всім все сподобалося. А ще - відчуття полегшення: ну нарешті-то День Народження закінчився.

Саме тому багато хто воліє не відзначати свій День Народження, адже кому сподобається бути на власному Дні Народження кухарем, офіціантом, масовиком-витівником, а в завершенні всього - посудомийкою і прибиральницею? Нудьга. І навіть не нудьга-туга!

С. Афанасьєв, Л. Груздєва

В нашому магазині «Магазин однієї вулиці» Ви маєте можливість Українська спідниця купити , а так само, Подарунки сувеніри інтернет магазин Україна souvenir.com.ua пропонує великий вибір товарів ручної роботи таких как дерев'яні дзвіночкирозписне яйце і багато іншого. Ви можете купити наші сувеніри та подарунки в багатьох містах України, наприклад в місті Дніпро і вибрати у нас що-небудь з українського Текстилю: ляльки в народних костюмах України, а також вишиванка Українська і багато іншого. Будемо раді представити Вам оригінальні подарунки чоловікові в інтернет-магазині souvenir.com.ua