Каталог товарів
Інтернет-магазин українських сувенірів і подарунків ручної роботи - Souvenir.com.ua

Весільні традиції

Особливо весело виходить тоді, коли щось кимось заздалегідь підготовлене, а потім несподівано кому-то пока зано. Це називається — сюрприз. Той, кому будуть покази вать, навіть не здогадується про те, що йому збираються щось показувати. В цьому і полягає принадність сюрпризів.

На весіллі їх повинно бути багато!

І ще той, кому щось показувати, зовсім не повинен знати, скільки часу готувалося те, що йому по казывают, скільки на це витрачено сил, і вже ні в якому разі не можна йому говорити, скільки на це витрачено грошей, бо тоді той, кому показують, перестане радіти з того, що показують. Він почне жаліти тих, хто показує, а також їх сили, час і гроші.

Існує безліч весільних традицій, як сучасних, так і тих, що йдуть корінням в тисячолітню історію. Деякі з них Ви напевно знайдете знайомими, а деякі – новими і цікавими.

Перед від'їздом до Рагсу молодята поливають всі кімнатні рослини, які є в будинку і годують домашніх тварин

Після реєстрації шлюбу молоді випускають у небо пару білих голубів

Після реєстрації шлюбу (або в цей самий момент) проводиться постріл з ракетниці.

Після церемонії одруження молоді зачитують вголос напутні листи один одному, а потім урочисто обмінюються ними.

Після церемонії одруження молодим урочистий але зачитується, а потім вручається напутнє лист батьків.

Під час катання після реєстрації шлюбу молоді викидають в річку з високого мосту коробочку від обручок.

Під час катання після реєстрації шлюбу молоді спалюють список неприємностей, які можуть відбуватися в сімейному житті, а попіл розвіюють за вітром. Перед входом в зал, де буде гуляться весілля, молоді годують один одного міцно посоленными шматочками весільно го хліба-солі.

У зал, де буде гуляться весілля, молодята і гості проходять під хлібом-сіллю, який мами молодих ви соко піднімають. Під цими воротами слід загадати бажання, яке обов'язково збудеться.

Молодята заїжджають в дитячий сад - ясла і залишають там стільки ляльок або пупсиків, скільки хочуть мати дітей.

Танцюючи, молоді, а слідом і всі гості розбивають і рас таптывают на дрібні шматочки тарілку, чим більше осколків - тим краще.

Молоді урочисто вручають батькам ключі (хо тя б символічні) від своєї квартири в знак того, що завжди їм будуть раді.

Наречений дарує всім членам родини нареченої гаманці - в знак того, що зможе для своєї родини заробити достатньо грошей.

Наречена дарує всім членам сім'ї нареченого по ложці - ( не обов'язково великий) в знак того, що зможе сготовить і на свою сім'ю і на сім'ю чоловіка.

Всі гроші, подаровані гостями на весіллі молодим, розкладаються по всіх кишенях костюма нареченого (щоб у нього завжди водилися гроші), а невелика частина ховається в сукні нареченої (щоб у неї завжди було в достатку косметики і нарядів)

Молоді розпалюють символічний «родинне вогнище» (це може бути наприклад свічка, яку потім зберігають вдома , запалюючи в найурочистіші хвилини).

Перед закінченням першого дня весілля мама нареченої знімає з дочки фату, а з костюма зятя - квітка.

Наречена перевзувається, віддає свої весільні туфлі молодшій сестрі або інший молодшої родички.

Руки молодих перед від'їздом зв'язуються рушником, яку приносить з собою доросла жінка, щаслива у шлюбі; вона ж виконує це дійство.

Мами молодих дарують їм два комплекти постільної білизни: один прикрашений синьою стрічкою, інший - червоною.

Молоді залишають в ресторані, де гуляли весілля, пляшку шампанського в подарунок парі, яка буде святкувати тут своє весілля після них.

Це, звичайно, далеко не все, що робилося, робиться і може робитися на весіллі. Спробуйте і самі продовжити цей список, у вас напевно вийде!

Тільки у нас в  магазині «Магазин однієї вулиці» Ви можете купити дитячу вишиванку , а так само, магазин сувенірів Україна souvenir.com.ua надає величезний вибір товарів ручної роботи таких как оберігоб'ємна різьба по дереву і багато іншого. Ви можете купити наші сувеніри та подарунки в багатьох містах України, наприклад в місті Запоріжжя і вибрати у нас що-небудь з українського Текстилю: вишиванки дівчинки Київ, а також рушник на весілля і багато іншого. Будемо раді представити Вам подарунки hand made на сайті souvenir.com.ua