Каталог товарів
Український стиль в інтерєрі
Фото:
Інтернет-магазин українських сувенірів і подарунків ручної роботи - Souvenir.com.ua
Нині люди стали цікавитися традиціями та національними особливостями різних народів. З появою нових технологій світ стрімко змінювався. Багато громадян задумалися про своє коріння і стали робити все, щоб не забути культуру своїх предків. Вони стали оформляти свої будинки та квартири у традиційному чи сучасному українському стилі.
 
Вибравши перший варіант власники квартир при створенні інтер'єру, повинні дотримуватися основних правил. А ось створити сучасний український інтер'єр без участі дизайнерів не вдасться. Люди, які намагаються самостійно оформити квартиру в цьому стилі, ризикують перетворити своє житло на подобу сувенірного магазину або музею. Перед тим як приступити до обробки приміщення необхідно все ретельно продумати.
 
 
У цій справі важливо мати відмінне естетичне сприйняття і вміння правильно розставляти акценти.
 
 
Необхідно зібрати більше інформації про традиційний варіант оформлення українського житла. Після цього можна використовувати ці знання для створення інтер'єру. Для оздоблення будинку українці зазвичай застосовують деревину, каміння, глину. Це стосується сучасного варіанту українського інтер'єру. Підлоги в українських будинках виготовлені з дерева або покриті лінолеумом, що імітує його.
Стелі були оздоблені балками. Стіни, стеля, підлога на кухні українці зазвичай покривали білою фарбою. Підлога в українських хатах була зроблена з деревини, їх покривали смугастими, яскравими половиками. Зазвичай їх виготовляла господарка будинку. Колись українці покривали дахи своїх будинків соломою, але зараз із неї плетуть капелюхи, кошики та ляльок.
 
Кольорова гамма
На панелі використовуваної для оформлення приміщення в українському стилі переважає білий колір. До нього додають барвисті елементи. Це можуть бути вишиті речі з малюнком з червоних, чорних, блакитних ниток.
Прикрасити приміщення можна покривши підлогу різнобарвною тканою доріжкою ручної роботи.
 
Освітлення
Сонячне проміння проникало всередину будинку крізь невеликі вікна, обрамлені дерев'яними рамами. Як додаткові джерела освітлення українці використовували освітлювальні прилади:
1. Свічники;
2. Лампадки;
3. Настільна лампа з плафоном у вигляді квітки.
 
Меблі
Меблі були громіздкими, масивними, виготовляли її зазвичай з дерева і прикрашали традиційним розписом або різьбленням.
Стіл стояв на видному місці, у центрі кімнати. У традиційній українській хаті під мурами зазвичай стоять лави. Одяг українці складали в скрині чи шафи. Посуд вони зберігали у відкритій шафі або буфеті.
 
Елементи декору
Кімнати в українських будинках заведено прикрашати вишитими рушниками, скатертинами, серветками, оберегами, завісами, традиційними візерунками. Але велика кількість декоративних елементів може перевантажити інтер'єр і тоді зникне і сама чарівність українського інтер'єру. Бажано, щоб у кімнаті знаходилося не більше одного – двох предметів, наприклад старовинний ручник та солом'яний оберіг, керамічні фігурки, простий візерунок на стіні або старовинна ікона у червоному кутку.
 
Декорують приміщення оформлене в українському стилі та за допомогою декоративного посуду, зробленого з деревини. На столі може стояти глиняна ваза, на ній можуть бути намальовані квіти або ягоди. Кухонні полиці зайняті глиняними ринками, горщиками, тарілками та статуетками. На кухні стояв мішок достатку, в якому українці зберігали кукурудзу, горох, квасолю, лікувальні рослини та спеції.
 

В нашому магазині Ви можете купити розписну дошку, крім того, інтернет магазин ручної роботи souvenir.com.ua надає величезний вибір подарунків ручної роботи таких как різьба по дереву паннорізьблені вироби з дерева і багато іншого. Ви можете купити наші сувеніри та подарунки в багатьох містах України, наприклад в місті Київ і вибрати у нас що-небудь з українського Текстилю: сучасні вишиванки, а також рушник вишиваний і багато іншого. Будемо раді представити Вам прикольний подарунок чоловікові в магазині souvenir.com.ua