Каталог товарів
Інтернет-магазин українських сувенірів і подарунків ручної роботи - Souvenir.com.ua

Заповітні подарунки

 

В якійсь мірі заповітні подарунки є протилежністю корисних. Ну яка користь була Андрію Ерину з розповіді Василя Шукшина від мікроскопа? І що корисного було в саксофоні, який придбав герой фільму «Бабій» у виконанні Олександра Ширвіндта?

Заповітні подарунки – це здійснення давньої, ще, як правило заповітної мрії. А в дитячих, так і не дитячі, але заповітних мріях мало буває раціонального та утилітарного.

Дарувати заповітні подарунки дуже складно. І не тому, що речі, про які мріють люди, дуже дороги або взагалі відсутні у продажу. Як раз придбати їх не становить праці. Якщо, звичайно, це не спальний мішок з космічної теплоізоляційної тканини і не зразки космічного харчування в тюбиках. Важче дізнатися, що є об'єктом таємних помислів іменинника. Адже про своїх не здійснених мріях люди рідко говорять вголос. Вони з роками ніби починають соромитися своїх наївних підліткових мрій. А то й просто забувають про них. Або думають, що забувають. Бо, як твердять психоаналітики, людина насправді ніколи не забуває, той, що колись було пофарбовано сильним емоційним переживанням.

Мрія може зачаїтися в глибинах несвідомого, може роками чекати своєї години. А потім раптом... мама купує однорічній дочці ляльку Барбі, і годинами, поки дитина спить, шиє їй вбрання. Або тато, сяючи від збудження, приволакивает в будинок розбірну залізницю і примушує сина, не бажаючи відриватися від комп'ютера, грати в паровозики. Взагалі треба б провести дослідження і з'ясувати, чого більше – батьківської мрії або дитячого бажання – в тих подарунки, якими батьки ощасливлюють своїх чад? І коли купуються, як би дітям, мікроскопи і телескопи, папуги і черепашки, тромбони та акордеони, гамаки і крісла-гойдалки, глобуси та набори юного радіоаматора, добре б поцікавитися: а дитині це потрібно? Чи це потрібно батькам? Так що заповітні мрії не вмирають. І у друзів іменинника завжди є шанс принести йому ні з чим незрівнянну радість.

Тобто вручити заповітний подарунок. А дізнатися про потаємної мрії можна двома способами. Перший – випробуваний народний. Треба як би ненароком, задовго до Дня народження завести з іменинником ностальгічний розмову і зізнатися у своєї заповітної мрії. Швидше за все, у відповідь на відвертість іменинник розкриє і свій секрет.

Інший спосіб – науковий, з арсеналу психоаналітиків. Імениннику можна запропонувати ніби гру в «парні асоціації». Це коли вимовляється слово, наприклад, «будинок», а відповідає має моментально назвати інше слово, з яким у нього асоціюється «будинок». Наприклад, «дим». Або «мій». Або «холодний». І так можна грати довго, поки, приблизно, двадцятий за рахунком, не прозвучить слово «мрія». Відповідь слід запам'ятати і продовжити гру , щоб майбутній іменинник нічого не запідозрив.

Звичайно, є можливість поцікавитися мріями новонародженого у членів його сім'ї. Але ті не завжди, а деколи навіть і не здогадуються про потаємному бажання свого члену родини. Адже не всі бувають такими ж щирими, як дівчинка Ассоль, про чию таємницю знала вся Каперна.

Тільки у нас в  інтернет-магазині Ви маєте можливість купити лляну скатертину в Україні , а так само, інтернет магазин сувенірів Україна souvenir.com.ua надає величезний вибір подарунків ручної роботи таких как ключниця для ключівбочонок з краном і багато іншого. Ви можете купити наші сувеніри та подарунки в багатьох містах України, наприклад в місті Львів і вибрати у нас що-небудь з українського Текстилю: український народний костюм жіночий, а також традиційний український одяг і багато іншого. Будемо раді представити Вам подарунки чоловікам в інтернет-магазині souvenir.com.ua